Zsír, olaj - virág: Jó, ha az étrendünkben szerepel zsiradék és olaj, mert a mirigyrendszert karbantartja. A növényi részekből a virágféléket (pl. karfiol) részesítsük előnyben.
Szénhidrát - levél: Tápláljuk magunkat jó minőségű szénhidráttal, jó hatással van az idegrendszerre. Növényi részekből a levelet (pl. káposzta) részesítsük előnyben.
Só, ásványi sók - gyökér: Ehetünk kicsit sósabban, mert a szervezetnek most szüksége van jó minőségű sóra (pl. tengeri só). Növényi részekből a gyökérféléket (pl. répa) részesítsük előnyben.
Fehérje - termés: Étrendünkben feltétlenül legyen fehérje, mert a szervezetnek nagyobb szüksége van rá, mint más anyagokra. Növényi részekből a termést (pl. tök) részesítsük előnyben.